Hulp bij medicatie

 

Een correcte inname van je medicatie - de dosis en het tijdstip van inname - zijn belangrijk. Wij geven jou de voorgeschreven inspuitingen, dienen medicatie toe via een sonde of helpen jou bij de voorbereiding ervan. JML care verpleegkundige begeleidt en ondersteunt je met de voorgeschreven behandeling in samenspraak met de arts. We nemen ook de zorgen aan een katheter of medicatiepomp op.

 

Samen met jou bekijken we je zorgvraag en zoeken we een passende oplossing. In overleg met jou, je mantelzorger, je arts en andere zorgverleners bieden we een antwoord op je noden & verwachtingen en proberen we toekomstige problemen te voorkomen. Thuisverpleging bij JML care gaat verder dan enkel het verpleegtechnische aspect. We hebben oog voor je totale situatie en kunnen je, waar nodig in samenwerking met andere zorgpartners, helpen om zelfstandig en zelfredzaam thuis te blijven wonen.

 

Een JML care verpleegkundige maakt deel uit van een klein zorgteam. Dankzij het elektronisch verpleegdossier zijn jouw vertrouwde verpleegkundigen op de hoogte van je situatie. Zo staat er altijd iemand voor je klaar, elke dag, de klok rond.

 

Je thuisverpleegkundige heeft een brede kennis en schoolt zich continu bij. Voor specifieke zorgen of vragen kan ze altijd voor ondersteuning terecht bij gespecialiseerde collega’s. Zij geven de vaste verpleegkundige advies en komen na overleg ook langs bij je thuis.

 

Ideeën ontwikkelen.

 

Medicatie klaarzetten

Wij zetten je medicatie klaar op basis van het medicatieschema van je behandelende arts. We bekijken welke hulpmiddelen je hierin kunnen ondersteunen.

 

 

Inspuitingen

Je kan bij ons terecht voor inspuitingen voorgeschreven door je arts. Ook geven onze verpleegkundigen de nodige ondersteuning om sommige inspuitingen zelf aan te leren.

 

 

Aerosol

Via een aerosoltoestel of puffer vernevel je medicatie die rechtstreeks in de luchtwegen terechtkomt. De thuisverpleegkundige maakt de aerosol voor je klaar of leert je dit aan.

 

 

Blaasspoelingen

We brengen een vloeistof (eventueel met geneesmiddel) via een sonde aan in de blaas waarbij de vloeistof onmiddellijk weg loopt.

 


 

Darmspoeling

Onze verpleegkundigen spoelen de darmen met de juiste vloeistof en eventueel voorgeschreven medicatie.

 

 

Oogdruppels of -zalf

Schrijft de arts een behandeling met oogdruppels of -zalf voor? Onze verpleegkundigen helpen je hiermee.

 

 

Chronisch psychische problemen

Onze verpleegkundigen ondersteunen je extra bij de voorbereiding en toediening van medicatie.

 

 

Voorbereiding en toediening medicatie

Lukt het niet om zelf je medicatie voor te bereiden of in te nemen? JML care helpt je verder. Moet je medicatie nemen omwille van psychische problemen? Dan ondersteunen en helpen we je extra bij de voorbereiding en toediening van medicatie in nauw overleg met je huisarts.